Skissbloggen har gått i pension och jag tackar alla deltagare som varit med under dessa två åren!


fredag 1 juni 2012

Juni Skisstävling!

Maj månad har verkligen rusat fram och jag har njutit av allt roligt som hänt! Nu ramlar vi in i första riktiga sommarmånaden och självklart bjuder jag på en skiss med läckert sponsrat pris! Jag bjuder också på en duktig och inspirerande gästdesigner som tolkat månadens skiss helt fantastiskt!
Så hjärtligt välkomna till Juni månads skiss!

Denna månads sponsor är Scrap-Perra!

Perra som äger Scrap-Perras berättar lite om sin butik:

Scrap-Perra AB är en fysisk butik i Järfälla men framförallt en webshop. Vi försöker ha ett stort utbud av olika produkter men också ett djup på produkterna. Vi är idag två stycken heltidsarbetande på Scrap-Perra för att vi ska kunna hålla en snabb och god service till er! Ni finner oss på facebook (sidan heter www.scrap-perra.se) och självklart på hemsidan www.scrap-perra.se. För inspiration finns våra blogg där vårt DT lägger upp nya alster sex dagar i veckan. http://www.scrap-perra.blogspot.se/.
Lycka till! Perra Scrap-Perra

Kolla in vilket härligt pris som Scrap-Perras sponsrar med! Jag säger ett stort tack till Scrap-Perras!


Denna månad har jag bett en kär vän att vara Gästdesigner. När jag började scrappa 2006 hittade jag denna tjej som cirkulerande på nätet och beundrade hennes alster. När vi sedan var gravida samtidigt fann vi varandra på det lite mer privata planet. Nu ingår vi i två gemesamma designteam och idag presenterar jag Helene "Webmosterhelene" Larsson för er!

Vem är du?
Helene Larsson heter jag, men är nog mest känd på nätet som webmosterhelene. Det har varit mitt nick sedan 2001 och det hänger fortfarande kvar. Jag bor i Hässelby, strax utanför Stockholm med sambo och fyra barn (två vuxna och två små).
När och varför började du Scrappa?
Jag började faktiskt med kortmakeri, eller rubberstamping som det hette då, sommaren 2003. Men snabbt övergick skapandet till själva scrapbookingen, för att jag ville bevara minnen och “göra nåt” med alla de foton jag tog. Idag fotograferar jag ju än mer, då man helt gått över till digitalt fotograferande. Så jag hinner inte skapa med alla de foton jag tar, men det är inte min mening heller.
Vad betyder skapandet för dig?
Mycket, det är min ventil för egentid, för lugn och för att få utlopp för min kreativitet. Jag behöver skapa, på ett eller annat sätt. Med kameran, med papper och dekorationer eller bara virka lite...
Vilka är dina styrkor som scrappare?
Hmmm, ja den är nästan svår för mig att svara på. Men jag tror min styrka ligger i att jag kan skapa i alla stilar, jag har ett bra öga för färg och form och balans. Jag delar gärna med mig av min kunskap på alla sätt jag bara kan. Tror det är mina styrkor faktiskt.
Favoritfärger och produkter?
Regnbågens alla färger, det är mina favoritfärger. Numer så skapar jag i alla färger, mer eller mindre. Förr kunde det vara svårt att skapa i t.ex. lila eller gult. Idag utgår jag från så många olika saker – från fotografiet, papprena, dekorationerna eller känslan jag vill förmedla – att själva färgerna i sig är mindre viktigt. Men skulle jag bara få välja EN färg måste jag nog säga ROSA. Och jag har fyra söner ;-)
När det gäller produkter måste jag nog säga mönstrat papper och alla typer av färgprodukter. Ge mig lite mönstrat papper, gesso, akrylfärg, mister och annat och jag kan skapa hur mycket som helst egentligen.
Vad gillar du med att skapa efter skisser?
Först älskar jag ju att rita skisser själv, och det har jag gjort sedan jag började scrappa. Men det är först på senare år som jag faktiskt börjat tolka mina egna skisser – och andras. Det jag tycker är en fördel med skisser är att man får en startpunkt, något att utgå ifrån och sen kan ju själva slutprodukten hamna hur långt från ursprungsskissen som helst.
Stort tack, Ullis, för att du erbjudit mig att skapa för din skissblogg och för den här underbara skissen du ritat för mig.

Här har ni Juni månads skiss!


Och här kommer Helenes underbara tolkning!
Regler:
Du skapar antingen ett kort eller en layout efter skissen nedan. När du är klar lägger du upp den i din blogg och länkar bilden hit. Du måste länka till just det inlägget där du visar ditt nya alster och inte bara till din blogg. Klicka på din överskrift till det inlägget och kopiera av adressen. Detta är direktlänken till rätt alster. Har du ingen blogg kan du maila ditt bidrag till lillblommanskapar@gmail.com.
Du får vrida och vända på skissen, ta bort och lägga till men det skall synas att du utgått från skissen. Ditt alster skall också vara skapad just för detta tillfälle och endast till denna tävling.
Denna gången kommer Jag, Helene och Scrap-Perras utse vinnaren. Juryns beslut kan inte överklagas. Du har till och med den 30/6 på dig att skapa och länka.
Vinnarens alster publiceras första veckan i juli här i bloggen.

1 kommentar:

  1. Jag vill också vara med... här är min länk http://wonderings.blogg.se/2012/june/jag-ar-med-i-lillblommans-skissutmaning.html

    SvaraRadera