Skissbloggen har gått i pension och jag tackar alla deltagare som varit med under dessa två åren!


onsdag 1 augusti 2012

Augusti Skisstävling!


Varmt välkomna till augusti månads skissutmaning! Än har vi många härliga sommardagar kvar och jag vill hylla sommaren med en blommig skiss. Men som vanligt skapar ni helt fritt och i er egen stil. Jag bjuder även på en generös sponsor och talangfull gästdesigner. Jag ger er månadens sponsor- Nettans Scrapbooking4you!

Nettan berättar lite om sitt företag och vad som är på gång!

Nettans Scrapbooking4you finns i Norrland, närmare bestämt i Vännäsby, ca 3 mil från Umeå.
 Men vi ska snart flytta firman tillbaka till Vännäs, några kilometer härifrån.
Därför ligger vi lite lågt med företaget just nu, för att vår flytt ska bli lite enklare.
 Det kommer lite mindre nyheter än vad ni är vana vid.
 Men vi kommer att blomstra upp i höst igen så håll utkik på vår hemsida. http://scrapbooking4you.se/index.php
 Vi kommer att hålla ett brett och prisvärt sortiment i vår webshop, med både kända och mindre kända märken.
 Vi har ett härligt designteam som sprider glädje och inspiration i vår blogg.
Ni hittar också tävlingar i bloggen, så besök oss gärna och var med och tävla om presentkort i vår butik.  http://nettantrollet.wordpress.com/
 Vi åker runt i Sverige med vår firma, på olika mässor och större träffar och ser fram emot att träffa många av er pysslare någonstans i Sverige.
 Vi uppdatera vår hemsida med ny information hela tiden, så där hittar du alltid det som är aktuellt.
 Vi finns även på facebook och går man in och gillar sidan så har man möjlighet att vinna ett hemligt kit, för vi drar en vinnare bland alla som klickat i gilla knappen i slutet av månaden.
Varmt välkomna till vår webshop.
Hälsningar Anette och Åke

Detta vackra kitet skänker NettansScrapbooking4you till vinnaren av augustis skiss!

Min gästdesigner är en tjej som i många avseenden är rätt lika mig, vi älskar båda blommor! Helena/Willea är en tjej som jag beundrat och inspirerats av under många år och jag är så stolt att få presentera henne här!

Vem är du?
Jag heter Helena (Willea i scrapvärlden) och bor i Skåne med sambo och två underbara, busig barn. Två söta katter har vi också. Vi bor i ett rött hus med vita knutar och med en trädgård "på uppgång". Trädgårdsarbete är inte min starka sida, jag föredrar blommor och blad av tyg och papper :)

När och varför började du Scrappa?
Jag började scrappa för snart 5 år sedan. Jag och sonen, som nu är 10 år, gjorde egna kort och annat pyssel till jul. Ganska snart hittade jag olika scrapbookingsidor på nätet, beställde mina första papper och dekorationer, sen var jag fast!

Vad betyder skapandet för dig?
Skapandet är framför allt tid för mig själv och en möjlighet att få göra något med händerna. Jag älskar att se en layout växa fram, och tror att min favoritdel av skaparprocessen är när jag lägger fram papper, foton och dekorationer och bara flyttar runt allt tills det på något märkligt sätt hittar rätt plats. Sen har skapandet också inneburit mycket för mig rent socialt - det är ju så roligt att träffa andra scrappare på träffar, prata med scrappare från hela världen på nätet och få dela inspiration via bloggar, gallerier och forum.

Vilka är dina styrkor som scrappare?
Jag kombinerar blommor bra, älskar blommor och har ofta massor på mina alster. Jag försöker också lära mig nya tekniker hela tiden och den teknik jag behärskar bäst är shabby/distressad stil.

Favoritfärger och produkter?
Återvänder ofta till blått, har jag märkt. Och rosa. Gärna i kombination med svarta eller vita detaljer. Favoritprodukter är helt klart blommor och chipboard - finns på varje alster jag skapar! Har ju turen att få designa för ett blomföretag och ett chipboardföretag, så det påverkar väl en del :)

Vad gillar du med att skapa efter skisser?
Det väcker skaparlusten i mig, helt enkelt. En härlig skiss får det att riktigt klia i fingrarna! Det är toppen att ha något att utgå ifrån när jag plockar fram papper och dekorationer (men sen finns alltid risken att jag vandrar iväg under processens gång).

Tack snälla Helena för att vi fick veta lite mer om dig och för att du ville gästa LillBlomman Skissar i augusti!

Här har vi augustis skiss!


Och Helenas otroligt vackra tolkning!
Regler:
Du skapar antingen ett kort eller en layout efter skissen nedan. Även Digi är välkomna. När du är klar lägger du upp den i din blogg och länkar bilden hit.
Du måste länka till just det inlägget där du visar ditt nya alster och inte bara till din blogg. Klicka på din överskrift till det inlägget och kopiera av adressen. Detta är direktlänken till rätt alster.
Har du ingen blogg kan du maila ditt bidrag till lillblommanskapar@gmail.com.
Du får vrida och vända på skissen, ta bort och lägga till men det skall synas att du utgått från skissen. Ditt alster skall också vara skapad just för detta tillfälle och endast till denna tävling. Denna gången kommer Jag, Helena och Nettan utse vinnaren. Juryns beslut kan inte överklagas. Du har till och med den 31/8 på dig att skapa och länka. Vinnarens alster publiceras första veckan i september här i bloggen.

7 kommentarer:

 1. Stort tack för att jag fick förmånen att gästa hos dig!!! En så vacker skiss att tolka, hoppas att många skickar in bidrag!

  SvaraRadera
 2. Underbar skiss du bjuder på.

  Kanonsnygg Lo helt fantastiskt underbar

  Kraaam

  SvaraRadera
 3. Tack för en superfin skiss, det var så inspirerande att få skapa efter den. Det ska bli spännande att se fler bidrag.

  SvaraRadera
 4. Tack för en härlig skiss att få inspiration av.
  En student-LO blev mitt bidrag.
  Ha det gott//Lisa

  SvaraRadera
 5. Tack för en UNDERBAR skiss!! Blev så jäkla inspirerad!
  Här finner du mitt bidrag;
  http://paradises.blogg.se/2012/august/blomsterbrollop.html#comment

  Puss på dej!! ;)

  /Petra

  SvaraRadera
 6. Otroligt många fina skisser du gjort. Har precis upptäckt din skissblogg och kommer garanterat återkomma fler gånger för inspiration.
  Gillade särskilt denna skissen med alla blommor och tolkningen är helt fantastisk.
  Tack för en härlig sida!

  SvaraRadera
 7. Håller med dom andra, otroligt inspirerande skiss och väldigt snygg LO.
  Min tolkning finns nu i min blogg:
  http://ankisscrapbooking.blogspot.se/2012/08/en-till-lo-pa-gang.html
  /AnkiB

  SvaraRadera