Skissbloggen har gått i pension och jag tackar alla deltagare som varit med under dessa två åren!


måndag 1 april 2013

April Skissutmaning!

Nu får vi väl ändå hoppas att våren är på väg. Det känns som Mars var en sorglig historia som också visade sig vara den kallaste Mars sedan 1989! April är här och jag har bestämt att det kommer att bli en ljuvlig April! Både i scrapsammanhang och ute i naturen. Jag hoppas att ni vill vill vara med och tolka skissen även den här månaden. Det är så otroligt roligt att få se vad ni skapar och besöka era bloggar! Tack!

I April har vi en härlig sponsor som många säkert träffat på någon mässa. Deras stora buss rymmer både scrapgodis och familjen när de förgyller mässor runt om i Sverige. Jag har haft äran att både shoppa och prata lite med goa Nettan på Nettans Scrapbooking 4 you! STORT tack för att ni sponsrar skissbloggen även 2013! Såklart har jag en talangfull gästscrappare också! Åhhhh detta blir en bra månad! Igen :)
Nettans Scrapbooking4you finns i Vännäs - Västerbottens län.
Företaget har funnits sedan november 2007.

Det är i första hand en webbshop www.scrapbooking4you.se, men vi har även öppet till butiken som finns i källaren i vårt hus.

Vi har ett blandat sortiment med produkter för scrapbooking och korttillverkning och har snabba leveranser till kund.

Besök gärna vår blogg http://nettantrollet.wordpress.com/ som uppdateras med fina inlägg av våra härliga design tjejer.

Vi reser runt med firman på mässor och träffar så ni kanske har sett oss någonstans i vårt avlånga land.
Vi finns också på Facebook, så gå gärna dit och klicka i Gilla knappen så hänger du med då vi uppdaterar den sidan med nyheter och annat trevligt.

Det är en ära att få vara med och sponsra er härliga pysslare med en vinst i denna fina blogg.
Vår vinst denna gång är ett härligt kit som välkomnar våren i glada färger.
Vi önskar er lycka till i tävlingen.

Välkommen som kund hos oss på Nettans.
Hälsningar Anette och Åke

Detta färgsprakande och härligt våriga pris kan ni vinna! Tack snälla Nettan för det läckra priset!


Månadens gäst är en tjej som jag beundrat länge både som layout och kortmakare! Hon skapar ofta ljusa, på något sätt lite självlysande, alster sprinklade med blommor. Sarah har dessutom pennans gåva så när man besöker hennes blogg får man inte bara vackra alster att se på utan intressant läsning också! Ni hittar Zarahs bilder och ord i hennes blogg: http://www.zarischka.com/

Vem är du?
En Smålänning i exil. Fru, dotter, syster och vän. Kattägd, läsare, skapande, tänkande och ordälskande. Zarah.

När och varför började du scrappa?
Jag tror att det var 2006 som jag fick upp ögonen för scrapbookingen och alla prylar. Innan dess var det mest fritt skapande i fotoalbumen som gällde - men sen snubblade jag över ScrapAddicted på Tradera (detta var innan Jane öppnade butiken) och så skulle jag "bara köpa några smågrejer att göra kort av". Resten är historia. ;)

Vad betyder skapandet för dig?
Kreativiteten är något jag inte han stänga av. Den tar sig olika uttryck i olika perioder, men den finns alltid där som en slags ventil och hobby i ett. Utan den hade jag nog fått lov att flytta in i ett madrasserat rum och klä mig i krama-dig-själv-tröjor... ;)

Vilka är dina styrkor som scrappare?
Kanske samma som de jag har som person? Jag bryr mig inte så värst mycket om "titlar", "måsten" och fina namn. Prislappen är irrelevant. Jag tycker om det jag tycker om, och jag mixar gärna gammalt och nytt, fyndat och dyrt - så länge jag har roligt och trivs. Visst kan jag fastna för trender, jag är ju inte mer än människa, men jag värdesätter glädje betydligt högre än att vara "rätt" eller "inne".

Har du några favoritfärger och produkter?
Detta går också i perioder, men jag har alltid varit en grå/blå/lila person. Gult och turkost gör mig lycklig. Jag använder nog de färger som förmedlar känslan jag är ute efter, helt enkelt.

Vad gillar du med att skapa efter skisser?
Skissen ger mig en ram att hålla mig i. Jag gillar struktur. Sen kan jag aldrig måla innanför strecken, så att säga, utan det blir mest en kickstart (vilket jag älskar!!) och ett sätt att ta sig an skapandet. Därefter går kreativiteten oftast sin egen väg. :)

Om LillBlomman Skissar:
Jag gillar Ulrika. Hon är så otroligt kreativ och skicklig, och dessutom en fantastiskt rar och trevlig tjej - så när jag fick frågan om jag ville gästa hennes blog, var svaret enkelt. Till och med i år, när jag inte haft minsta gnutt ainspiration att leka med, hjälpte det att skriva ut hennes härliga skiss och peta med den.
Som vanligt kunde jag inte direkt hålla mig strikt till skissen, utan jag vände den ett snäpp åt höger så att strecken hamnade uppe och nere, och cirklarna till vänster. Sedan blev cirklarna betydligt mindre regelbundna än på Ulrikas skiss, men jag hoppas och tror att det ändå syns att det var skissen jag jobbade med?
Såhär tolkar jag skisser. Jag ritar oftast om dem med mina egna krumelunser, för då får jag en annan ("jagigare") känsla av dem - och sedan bara... händer det som det gör. Min hjärna är upprorisk.

TACK, Ulrika, för förtroendet! Det var en underbar skiss att jobba med och jag är så glad att jag fick lov att vara med. :)
/Zarah


Skissen: Jag inser att jag tydligen gillar cirklar just nu ;) Men cirklarna kan ju bli vad som helst, ni tolkar!

Och här har ni Zarahs ljuvliga tolkning! Jag är väldigt glad att hon tackade ja! Regler:
Du skapar antingen ett kort eller en layout efter skissen nedan. Eller en av varje om du blir jätteinspirerad! Även Digi är välkomna.
När du är klar lägger du upp den i din blogg och länkar bilden hit. Du måste länka till just det inlägget där du visar ditt nya alster och inte bara till din blogg. Klicka på din överskrift till det inlägget och kopiera av adressen. Detta är direktlänken till ditt alster. Du ser Inlinz toolen här nedan som du använder.

Har du ingen blogg kan du maila ditt bidrag till: lillblommanskapar@gmail.com.

Du får vrida och vända på skissen, ta bort och lägga till men det skall synas att du utgått från skissen. Ditt alster skall också vara skapad just för detta tillfälle och endast till denna tävling.
Denna gången kommer Jag, Zarah & Anette på Nettans Scrapbooking utse vinnaren. Juryns beslut kan inte överklagas. Du har till och med den 30/4 på dig att skapa och länka. Vinnarens alster publiceras första veckan i maj, eller så fort vi hinner, här i bloggen.

4 kommentarer:

 1. Jättefin skiss, känns som om mitt mars-bidrag hade passat bättre till april-skissen :-D

  SvaraRadera
 2. Jag verkar ha lite problem med att ladda upp bilden rätt. Kan bara ladda upp direkt URL till bilden inte till blogginlägget så därför skriver jag adressent till sidan här nere! :)

  http://blommishobby.blogspot.se/#!/2013/04/lillblomman-april.html

  SvaraRadera
 3. Så flott skisse ! :)
  Kan nordmenn delta også ?
  :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tone! Förlåt mitt sena svar! Du är välkommen att vara med!

   Radera