Skissbloggen har gått i pension och jag tackar alla deltagare som varit med under dessa två åren!


onsdag 1 maj 2013

Maj Skissutmaning!

Äntligen maj månad! Nu har vi en härlig vår och sommar framför oss! Jag hoppas ju såklart att även om ni njuter allt mer utomhus även tar er tid för lite skapande! Jag har en cool skiss för er att sätta tänderna i även denna månaden. Dessutom gästar en av mina allra goaste scrapvänner och en generös sponsor skänker ett läckert pris! Så nu kör vi!


Månadens sponsor lärde vi känna även 2012 och det gör mig så glad att Scrapfabriken vill vara med även under 2013! Tack!
Scrapfabriken startade våren 2011 med webbshop och en liten lagershop som finns i Uddevalla där vi även har viss kursverksamhet.
Vårt fokus är du som kund. Vi vill ge bra priser, korta leveranstider och högsta möjliga service.
Scrapfabriken försöker nischa sig något. Vi tar inte in alla produkter vi ser från en leverantör utan de ska passa in i vårt sortiment.
Vi står för det färgstarka och roliga! Märken som Echo Park Paper och October Afternoon finner du hos just Scrapfabriken.
Men förutom det roliga vill vi tillhandahålla produkter som är lättanvända.
Jag själv som scrappare har många gånger köpt papper som är fina, men som i princip inte går att använda för att det varit svårt att arbeta med mönstren. 
Vi försöker ha produkter som inte finns representerade i allt för många svenska butiker.
Exempel på det är stämplar från Kenny K och Some Odd Girl, papper från Simple Stories och dies från Memory box.
Vi försöker komma med på så många mässor vi kan i vårt avlånga land. Däremellan besöker vi flitigt olika scrapmaror och träffar.
Kontakta oss gärna om du arrangerar en mara eller träff och vill ha en butik på plats, info@scrapfabriken.se
Dessutom arrangerar vi vår egen mara, Falköping Scrapmara, och jag vågar nu säga att den är återkommande, vår och höst.
Det är så roligt att få möta alla er kunder och jag tycker det är väldigt kul när du som handlat av oss i webbshopen säger vad du heter för då får jag ett ansikte till det namn som jag annars bara ser i datorn. Men jag tror nästan att den bästa stimulansen jag själv får är när kunder visar vad de skapat med produkter de köpt hos Scrapfabriken. Jag har alltid tid för att ta mig en titt på dina alster, så kan du inte visa bilder för mig i butiken får du gärna maila till mig, info@scrapfabriken.se
Gilla oss gärna på facebook, så får du bästa informationen från oss, www.facebook.com/scrapfabriken
Bloggen finner du på http://scrappfabriken.blogspot.com

Och detta läckra priset i lila toner får den lyckliga vinnaren!

Och här har vi min goa vän och namne Ulrika Wandler! Ulrika och jag har känt varandra sedan 2008 då vi började i samma designteam. Jag har sett hur Ulrika gått från klarhet till klarhet i sitt skapande genom åren. Hon skapar läckra sidor med fokus på fotot på ett snyggt sätt. Jag vet också att ,även om hon inte erkänner det själv, hon skapar urfina romantiska sidor. Månadens gäst får presentera sig lite själv här nedan!

Vill ni se mer av Ulrika alster hittar ni hennes blogg HÄR!
Vem är du?
Jag är en 42-årig mamma/husägare/hustru/polis/scrappare!
En glad och rätt så cool tjej i sina bästa år

När och varför började du scrappa?
Jag började så smått våren 2007. Började faktiskt med ett litet minialbum (som ännu inte är klart!! Haha!). Under resten av det året shoppade jag scrapsaker frenetiskt, och började scrappa mer och mer!
Jag kan nog inte svara på varför... För att jag har en kreativ sida av mig antagligen... Och den måste få sin beskärda del! ;-)

Vad betyder skapandet för dig?
Skapandet betyder jättemycket! Jag har massor av kreativitet som måste få komma ut! Jag försöker faktiskt göra någonting i scraphörnan varje dag! Om det så bara är att sortera in ett papper, eller få på några titelbokstäver på en nästan färdig layout, så mår jag bäst om jag får göra någonting scrappigt varje dag!

Vilka är dina styrkor som scrappare?
Jättesvårt att se det själv... Hmmm.... Kanske att jag är ganska bred och kan växla mellan olika stilar? Sen tror jag också att jag har sinne för färgkombinationer, men det är det många andra scrappare som har också!

Har du några favoritfärger och produkter?
Favoritfärger är nog snarare färgkombinationer isåfall! Som t.ex. turkos/orange eller röd/vit/svart. Jag är iallfall väldigt förtjust i starka färger och scrappar alltmer sällan i brunt, grått eller beige... 
Favoritprodukter är mist, thickers-bokstäver, min Silhouette Cameo skärmaskin och fluid chalk, främst svart och brun! För övrigt är fjädrarna på min layout utskurna med Silhouetten!

Vad gillar du med att skapa efter skisser?
Jag gillar att ha någonting att utgå från ibland. Det är skoj att skapa fritt också, men ibland kan det vara en bra utgångspunkt så man inte behöver "tänka" så mycket på själva designen. Då kan man istället koncentrera sig på vilka papper och dekorationer man ska ha, och vilken titel man ska använda!
Jag ritar ju egna skisser också, och det är otroligt skoj att rita dem! Jag skapar dock sällan efter mina egna skisser, vet inte varför...

Tack Ullis för den fina skissen som jag känner var ritad till mig!
Du är en underbar inspirationskälla med både dina skisser och dina layouter! Glad att jag är din vän!

Här har ni månadens skiss! Inga cirklar så långt ögat kan nå ;)

Och här kommer Ulrikas coola tolkning!
Regler:
Du skapar antingen ett kort eller en layout efter skissen nedan. Eller en av varje om du blir jätteinspirerad! Även Digi är välkomna.
När du är klar lägger du upp den i din blogg och länkar bilden hit. Du måste länka till just det inlägget där du visar ditt nya alster och inte bara till din blogg. Klicka på din överskrift till det inlägget och kopiera av adressen. Detta är direktlänken till ditt alster. Använd den blå grodan här nedan.

Har du ingen blogg kan du maila ditt bidrag till: lillblommanskapar@gmail.com.

Du får vrida och vända på skissen, ta bort och lägga till men det skall synas att du utgått från skissen. Ditt alster skall också vara skapad just för detta tillfälle och endast till denna tävling.
Denna gången kommer Jag, Ulrika & Helen på Scrapfabriken utse vinnaren. Juryns beslut kan inte överklagas. Du har till och med den 31/5 på dig att skapa och länka. Vinnarens alster publiceras första veckan i juni, eller så fort vi hinner, här i bloggen.

3 kommentarer:

  1. Tack för en väldigt inspirerande skiss! Jag hann inte riktigt klart igår, men nu så... ;)

    SvaraRadera
  2. Jättefin skiss! Jag gick igång på lite starkare färger, fast det blev ändå inte lika tufft som Ulrikas coola tolkning...

    SvaraRadera