Skissbloggen har gått i pension och jag tackar alla deltagare som varit med under dessa två åren!


söndag 1 september 2013

September Skissutmaning!

Hur ogärna jag än vill erkänna det så ÄR vi inne i årets första höstmånad! Varmt välkomna till septembers skissutmaning! Fördelen med hösten är väl att det känns mer "okej" att sitta inne och pyssla. Så jag tycker att vi tänder lite levande ljus och välkomnar det mysiga med hösten!

Månadens sponsor är Lillian på Scrapgalen! Hon har plockat ihop detta läckra pris med massor av härliga papper från GCD och 2 matchande Inks till. Tack Lillian!


Såklart har jag även denna månaden frågat en av alla kreativa personer jag beundrar om hon ville gästa mig. Jag föll pladask för Lindas coola stil för något år sedan. Hon har en helt egen stil där hon jobbar med mycket kontraster och doodlingar som jag fullkomligt älskar! Jag är stolt att få presentera Linda/Zorcie!
Vill ni se mer av allt läckert som Linda skapar så kila över till hennes blogg!


Vem är du?
Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsmamma på 41 år i skrivande stund. Barnen är i och för sig stora nu, 16 och 22 år, varav den äldsta utflyttad och pappa själv (vilket gör mig till farmor, men det kan vi tala lite tystare om). Jag bor i villa på berget i skogen i Kärrgruvan/Norberg med man, dotter, hund och två små birmatjejer.

Som person är jag driven och fokuserad, det är viktigt för mig att upptäcka nya saker och utvecklas, inte bara inom yrkeslivet. Jag blir extremt frustrerad om jag inte får lära mig nya saker och utmana mig själv med jämna mellanrum! Jag går gärna kvällskurser i allt från ideellt arbete till hur man tar hand om katter på bästa sätt – allt för att få lära mig mer! Projekt i skrivande stund är mitt körkort som efter drygt 20 år av velande äntligen ska bli av - inte en dag för tidigt!


När och varför började du scrappa?
Jag har alltid varit en allpysslare, så kortmakeri och scrapbooking har egentligen alltid funnits där ända sedan jag var liten. Däremot var det 2005 som jag upptäckte motivstämpling/kortmakeri som begrepp och att det fanns specialverktyg. Det startade med att jag surfade runt efter inspiration och materialtips till julkort den hösten, hamnade då på Pyssel.net, och sen har jag liksom aldrig slutat… :)
Att scrappa layouter kom året efter, alltså 2006. Den första LO’n var en 6x6” som jag gjorde ”bara för att prova” och sen så har det rullat på.

Vad betyder skapandet för dig?
I princip ALLT! Jag är en kreativ personlighet och behöver utlopp för skapande annars mår jag dåligt. Däremot tar det olika former. Jag gör allt från att renovera huset och diverse möbler till trädgårdsarbete, tecknar, scrappar, handarbetar, gör smycken, tillverkar inredningsdetaljer m.m.

Men även annat som att skriva, måla, fotografera o.s.v. Dessutom har jag ett väldigt kreativt arbete där jag jobbar med att skapa webbsidor och annonsmateriel samt texter för olika ändamål för våra kunder.


Vilka är dina styrkor som scrappare?
Först och främst min nyfikenhet! Jag tycker det är jättespännande att prova på olika stilar och tekniker, det jag gillar anammar jag och kör vidare med, och det andra hoppar jag över!

Sen är jag flexibel, jag har egentligen ingen stil som är ”min” utan jag utgår från foto eller stämpelmotiv eller mottagaren eller vad det nu kan tänkas vara som styr för dagen – och så kör jag!

Slutligen så gör jag MIN grej. Jag kan inspireras av andra, men jag stirrar mig sällan blind på andras alster och försöker göra lika, jag är inte särskilt trendkänslig och måste ha det senaste utan jag kör alltid på det jag gillar – även om det är fem år gammalt och ”ute”.


 Har du några favoritfärger och produkter?
När det gäller cardstock är jag ett Bazzill-freak! De har bredden, de har färgerna, och framförallt håller de god kvalitet rakt igenom sin produktlinje!

Ett märke som på senare tid imponerat mer och mer på mig är Martha Stewart! Hennes skärmaskin och Score Board är outstanding, de kan jag inte leva utan. En helt ny favorit är dessutom hennes akrylfärger som är ”all purposefärger” som fäster på ALLT! Trä, papper, keramik, glas, metall – inga som helst begränsningar, och helt fantastisk konsistens och härliga kulörer.

I övrigt gillar jag att chalka och distressa (fila, riva, skrapa m.m.) kanterna på mina alster, så olika verktyg och färger till det är även det ett måste.

Bland mönstrade papper är Basic Grey, MME och Echo Park storfavoriter!

Jag har inga absoluta favoritfärger, men de som ständigt återkommer är dock svart, vitt, grått, kraft och andra olika bruna/begie nyanser, och främst då i cardstocken. De passar till alla mönstrade papper och ger mig totalt fria händer!


Vad gillar du med att skapa efter skisser?
Jag ÄLSKAR det!
Det finns inget bättre sätt att komma igång när man sitter och klappar på sina fina papper och inte vet i vilken ände man ska börja! Jag brukar följa skisserna ganska slaviskt, åtminstone första gången jag använder den. Det är sällan jag vrider på dem ens, och det beror mycket på att jag gillar utmaningen i att kunna se skissen i mitt alster! Bara för att jag skrev det här så har jag givetvis vridit på Lillblommas skiss ett kvarts varv nu denna gång, men det är en gång på 100 som det händer normalt sett.

De skisser jag gillar sparar jag i en inspirationsbok som jag alltid har på pysselbordet och som följer med på träffar och liknande.

Jag vill avrunda med att tacka Ulrika/Lillblomman för att jag fått förtroendet att vara med här och gästa i bloggen och tolka en av hennes fantastiska skisser! Jajemen, jag har en hel del av dem i min fina inspirationsbok! ;)

Tack för mig för den här gången!

Kram // Linda LW | Zorcie

Här kommer månadens skiss som Linda tolkat nedan och som jag hoppas att ni vill tolka!


Här kommer Lindas läckra layout! Ursnygga kontraster!
Regler:
Du skapar antingen ett kort eller en layout efter skissen nedan. Eller en av varje om du blir jätteinspirerad! Även Digi är välkomna.
När du är klar lägger du upp den i din blogg och länkar bilden hit. Du måste länka till just det inlägget där du visar ditt nya alster och inte bara till din blogg. Klicka på din överskrift till det inlägget och kopiera av adressen. Detta är direktlänken till ditt alster. Använd den blå grodan här nedan.

Har du ingen blogg kan du maila ditt bidrag till: lillblommanskapar@gmail.com.

Du får vrida och vända på skissen, ta bort och lägga till men det skall synas att du utgått från skissen. Ditt alster skall också vara skapad just för detta tillfälle och endast till denna tävling.
Denna gången kommer Jag, Linda och Scrapgalen att rösta fram en vinnare. Juryns beslut kan inte överklagas. Du har till och med den 30/9 på dig att skapa och länka. Vinnarens alster publiceras första veckan i oktober, eller så fort vi hinner, här i bloggen.


3 kommentarer:

 1. å så kul med ännu mer finbesök.
  Snyggt Linda!

  SvaraRadera
 2. Vilken galet kul skiss!
  Jag måste nog verkligen lägga en länk till den här sköna sidan i min blogg, så att jag kommer ihåg att kila in här lite oftare. Nu har jag missat både det ena och det andra, ser jag.

  Ska försöka ta mej an den här vid tillfälle, för den ser såååå inspirerande ut!

  Och dessutom ett helt fantastiskt snyggt inspirationsbidrag att låta ögonen glädja sej åt!

  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 3. Älskar skissen =) Här är mitt bidrag http://mittikaoset.blogspot.se/2013/09/njuter-i-solen.html

  SvaraRadera