Skissbloggen har gått i pension och jag tackar alla deltagare som varit med under dessa två åren!


tisdag 1 oktober 2013

Oktober Skissutmaning

Varmt välkomna till årets första höstmånad och oktobers skissutmaning! Nu är det bara tre månader kvar på året men vi har ju massor att dokumentera från sommaren och en hel hög med kort som skall skapas! Eller hur! Vad är inte bättre då än att kickstarta med en rolig skiss. Hoppas att ni blir inspirerade av min fantastiska gästdesigner denna månaden! Och vilket pris som ligger nere i Göteborg och väntar på en lycklig vinnare! Nu kör vi!

Denna månad sponsrar ett svenskt företag skissbloggen. Jag ger er Inkido! 
Om ni vill kika på hela Inkidos sortiment kan ni kolla HÄR!


En lycklig vinnare får hela kollektionen av den nya superfina Happy Christmas. Vinnaren får även en fin julstämpel och en hel meter av den breda lyxiga spetsen! Allt för att julpysslet skall bli extra roligt! Tack Inkido för den fina vinsten!

                              


En av de roligaste sakerna varje månad är att få presentera gästdesignern! Jag väljer ju ut de som jag själv gillar allra bäst och som varierar i stil så alla smaker kan få sitt. Denna månad har jag bett en kollega som jag jobbar tillsammans med i hela två designteam! Hon skapar detaljrika och vackra alster var gång! Jag ritar alltid skisserna till varje GD för att de skall känna sig extra inspirerade. Och visst måste  Bente varit inspirerad när hon skapade denna otroligt vackra layouten! Vill ni se mer av Bentes läckra alster så hittar ni hennes blogg HÄR!1.Vem är du?
Jag heter Bente och är en kvinna mitt i livet. Jag bor i ett stort hus på landet söder om Sveriges tredje stad och har tre fina döttrar i olika åldrar plus en gullig katt! Ursprungligen kommer jag från Norge men har bott de senaste 30 åren här i Sverige med avbrott för några underbara år i Chile, Mexiko och England.

2. När och varför började du att scrappa?
Jag har alltid varit kreativ och hållit på med alla sorters handarbeten och pyssel, så det var väl bara väl oundvikligt att det blev scrapping till slut. Jag kan knappt komma ihåg hur det började men har en distinkt känsla av att det var några underbara papper och dekorationer som bara ropade på mig en dag jag besökte på Panduro.
Jag upptäckte The Color Room när det var ganska nytt och det  var där jag delade mina första trevande sidor, …med blandat resultat kan man väl säga…..Jag startade min blogg 2010 efter att jag nog scrappat några månader och sedan var jag fast!

3. Vad betyder skapandet för dig?
Det är faktisk så att jag scrappar enbart av helt  egoistiska orsaker. Jag bara älskar det och jag älskar alla fina papper och tillbehör som finns. Att scrappa laddar mina batterier och gör mig glad!! Sedan är det ju en fin bonus att det är ett bra sätt att ta till vara fina minnen också.

4. Vilka är dina styrkor som scrappare?
Jag har  lite svårt att komma på vad mina  styrkor är. Man jämför sig ofta med de som är bättre och då är lätt att hitta sina brister. Det är väl mänskligt tror jag,… Jag inbillar mig att jag har ett bra öga för färg ock komposition och försöker alltid låta fotot stå i centrum även om jag gillar att använda en del dekorationer på mina alster.

5.  Har du några favoritfärger och produkter?
Just nu gillar jag rätt mycket att scrappa med bleka färger och även tona ner färgerna med ett litet lager gesso på topp. Tillsammans med blommor och spets som jag gillar blir uttrycket lite shabby chic.
Periodvis gillar jag lite starkare färger. Det beror lite på stilen jag scrappar i för tillfället.

6. Vad gillar du med att skapa efter skisser?
Jag blev jätteglad när du Ulrika frågade mig om jag ville vara med här och tolka din skiss. Jag älskar verkligen skisser och dina är bara superfina. Det är så roligt att få göra en tolkning och möjligheterna är oftast många om det är en bra skiss. Bara fantasin sätter gränser!!

Och här har vi månadens skiss!

Och så Bentes urfina layout! Både vackert foto och layout!Regler:
Du skapar antingen ett kort eller en layout efter skissen. Eller en av varje om du blir jätteinspirerad! Även Digi är välkomna.
När du är klar lägger du upp den i din blogg och länkar bilden hit. Du måste länka till just det inlägget där du visar ditt nya alster och inte bara till din blogg. Klicka på din överskrift till det inlägget och kopiera av adressen. Detta är direktlänken till ditt alster. Använd den blå grodan här nedan.

Har du ingen blogg kan du maila ditt bidrag till: lillblommanskapar@gmail.com.

Du får vrida och vända på skissen, ta bort och lägga till men det skall synas att du utgått från skissen. Ditt alster skall också vara skapad just för detta tillfälle och endast till denna tävling.
Denna gången kommer Jag, Bente och Inkido att rösta fram en vinnare. Juryns beslut kan inte överklagas. Du har till och med den 31/10 på dig att skapa och länka. Vinnarens alster publiceras första veckan i november, eller så fort vi hinner, här i bloggen.

4 kommentarer: