Skissbloggen har gått i pension och jag tackar alla deltagare som varit med under dessa två åren!


fredag 1 november 2013

November Skissutmaning

Oj, oj vad tiden går fort! Snart är julen här och året nästan slut! För oss scrappare råder bråda tider med foton som skall dokumenteras och julkort som skall skapas. Jag hoppas ändå att ni finner tid och hinner skapa efter månadens skiss. Det är så otroligt roligt att surfa runt och kika på de bidragen som kommer in. Ni är så duktiga och kreativa, allihop! 
I november välkomnar jag en ny sponsor som har skänkt ett superfint pris! Och såklart har jag bjudit in en duktig gästdesigner också! Denna månaden har jag en gäst från Norge! 

Hoppas att ni känner er laddade för nu kör vi!!!!!

Välkommen Strömstad Scrapbooking som sponsor för november!


Anna på Strömstad Scrapbooking berättar lite om sitt företag här nedan:

Strömstad Scrapbooking är en e-butik som drivs av mig, Anna. Speciellt kända är vi för det stora utbudet av pappersblommor, men det finns även en hel del annat smått och gott; charms, spetsar, stämplar m.m.
Det finns drygt 300 olika sorters blommor och färger i lager. Jag köper in direkt från fabrik och kan på så sätt hålla nere priserna för dig som kund. Jag har även min egen kollektion med blommor där det finns modeller och färger som bara säljs av Strömstad Scrapbooking och mina återförsäljare.
Det ska vara enkelt och smidigt att handla hos Strömstad Scrapbooking. Det innebär att det är fast frakt med 29 kr och fraktfritt över 500 kr – inget krångel, du vet från början vad frakten bli. Välkommen!

Med vänliga hälsningar

Anna Sanglert


Detta läckra priset har Annat sponsrat och den lyckliga vinnaren får hem det i brevlådan! Jag blir faktiskt lite avundsjuk ;)  
Tack snälla Anna!


I november har jag en gäst som kommer från vårat grannland Norge. Yasmin och jag är med i samma Designteam och jag tycker att hon har en helt fantastiskt härlig stil! Vill ni se mer av Yasmins alster så hittar ni hennes blogg HÄR! 
1. Vem är du?

Jeg heter Yasmin Tölche og er ei 33år gammel jente fra Norge. Jeg bor midt i landet på en liten time utenfor Trondheim på Kyrksæterøra. Der bor jeg sammen med min mann og mine 2 gutter Felix (9) og Collin (3). Vi har også en hund som heter Penny.

2. När och varför började du att scrappa?

Jeg begynte å scrappe i 2005 sånn på ordentlig i allefall. Jeg har alltid likt å klippe i bilder, lime inn kvittering og slikt i album. Men det var da jeg fikk Felix og traff på hobby'n på et barseltreff jeg virkelig startet å scrappe. Jeg googlet litt på hobby'n på nettet, og kom over scrappeforum som jeg ble medlem av og da startet ballen og rulle. Jeg shoppet en del utstyr før jeg virkelig begynte å lage noe på ordentlig. Jeg har nå eget rom til hobby'n. Vi skal flytte straks til et annet hus og der er hobby rommet enda større en her. Så må si at dette er den hobby'n som har gitt meg mest glede. Dette er den hobby'n jeg har hatt lengst og jeg elsker den! Den har tatt meg rundt om i verden på eventyr og det er bare så spennende! :)

3. Vad betyder skapandet för dig?
Scrappingen er min fritid, min friplass. Der jeg kan utfolde meg å holde på med noe som bare er mitt. Jeg har papirdilla! Det å kunne sitte å klippe og lime litt, leke med maling og mister gir meg enormt stor glede. Det at guttene mine synes det jeg lager er fint etterpå og at de vil ha albumene mamma lager er jo bare et en bonus!

4. Vilka är dina styrkor som scrappare?
Synes det er vanskelig å svare på hva mine styrker som scrapper er. Jeg ser ofte komposisjonen lett. Hvordan pynten skal ligge og hvilke farger som passer sammen og ofte hva som mangler for å gjøre en layout komplett.

5. Har du några favoritfärger och produkter?

Mine favoritt produkter er blomster og papir. Elsker blomster! Elsker Papir! Men jeg er utrolig gla i å male og miste også.. Er så stas når man kan få lov til å grise litt med maling på arket, lage et spennende og unikt mønster. Det er morsomt det! Jeg har vel ikke noen spesielle favortitt farger. Jeg bruker å jobbe mest med farger som er for gutter. Jeg bor med 3 gutter, så det blir litt lite rosa i scrappingen min.

6. Vad gillar du med att skapa efter skisser?

Å scrappe etter skisse er herlig. Det gir meg et ugangspunkt, og må slipper å tenke på hvordan komposisjonen skal være, den er jo allerede gitt for deg i skissen. Jeg liker også at en skisse gir deg mulighet til å ufolde deg, bytte om på former og gjøre layouten til din. Jeg ble fantastisk glad når Ulrika spurte meg om jeg ville være med å scrappe en skisse hun har laget. Skissene Ulrika tegner er alltid morsomme og vel komponert! :)


Här kommer skissen som ni kan tolka i november! Hoppas att ni gillar den!


Här kommer Yasmins läckra tolkning!  Så snyggt med det bruna och kolla in alla fina detaljer! Visst blir man inspirerad!


Regler:
Du skapar antingen ett kort eller en layout efter skissen. Eller en av varje om du blir jätteinspirerad! Även Digi är välkomna.
När du är klar lägger du upp den i din blogg och länkar bilden hit. Du måste länka till just det inlägget där du visar ditt nya alster och inte bara till din blogg. Klicka på din överskrift till det inlägget och kopiera av adressen. Detta är direktlänken till ditt alster. Använd den blå grodan här nedan.

Har du ingen blogg kan du maila ditt bidrag till: lillblommanskapar@gmail.com.

Du får vrida och vända på skissen, ta bort och lägga till men det skall synas att du utgått från skissen. Ditt alster skall också vara skapad just för detta tillfälle och endast till denna tävling.
Denna gången kommer Jag, Yasmin och Anna på Strömstad Scrapbooking att rösta fram en vinnare. Juryns beslut kan inte överklagas. Du har till och med den 30/11 på dig att skapa och länka. Vinnarens alster publiceras första veckan i december, eller så fort vi hinner, här i bloggen.

4 kommentarer:

 1. Woow! Yasmine, Du rockar! Vilken urläcker tolkning!
  Ulrika du rockar som vanligt på fina skisser :)

  Detta måste jag bara tolka...

  SvaraRadera
 2. wow, vilken Layout.Här fick jag inspiration!

  SvaraRadera
 3. Så fin skiss och så härlig tolkning, den ska bli rolig att tolka!

  SvaraRadera
 4. Great prize this month! I love the sketch for holiday cards, will try it instead of a LO!

  SvaraRadera