Skissbloggen har gått i pension och jag tackar alla deltagare som varit med under dessa två åren!


tisdag 1 maj 2012

Maj Skisstävling!

Välkommen till maj månads skissutmaning! Maj är verkligen en härlig månad! Vi har hela sommaren att se fram emot och våren är som vackrast i maj! Enligt min mening;) För mig personligen kommer maj att vara en händelserik månad både med scrap och privat. Jag vill tacka alla som skickade in så fina bidrag till mars månads utmaning. Det är så fantastiskt rologt att så många inspireras av mina skisser och Gästdesigners! Vinnaren kommer att presenteras något senare än vanligt på grund av kurseventet som sker i Jakobsberg 5-6 maj. Så håll ut:


Den här månaden sponsrar en fantastisk person utmaningen! Jag presenterar med värme Karin Zander från MeaVita. Karin är en otroligt begåvad scrappare och kan titulera sig Scrapbookingmästare 2010.
Vill ni kika in i Karins privata blogg som är fylld med vackra saker hittar ni den HÄR!
Detta kanonfina priset får en lycklig vinnare! Tack snälla Karin!Självklart bjuder jag på en Gästdesigner även denna månaden! Jag har beundrat och följt detta yrväder och under av kreativitet ända sedan jag började scrappa 2006. Jag har även gått en inspirerande kurs för henne. Hon räds inget när det gäller färger och blir extra glad när hon får spraya och jobba i färgstarka kulörer. Jag ger er Mahlin Wiggur!!!
Vem är du?
Jag är Mahlin, En trettionånting rödhårig virvelvind med en alldeles fantastisk son, boende i Norrköping. På dagen, en fullkomligt organiserad och kontrollerad lärare som sadlat om och bytt till statlig verksamhet som när skymningen faller transformeras till en okontrollerad färgkladdare med lim i håret miststänk på kläderna.

När och varför började du Scrappa?
Jag minns inte riktigt när det var.. kan det varit 2004 någongång. Pysslandet har alltid varit en del av mitt liv. Jag har alltid gjort mina egna kort och ritat mycket enda sedan jag var barn. Scrappandet kom som en del i utvecklingen. Från Decos till cardmaking till scrappande. Det finns alltid något nytt att upptäcka vad gäller skapandet och att utvecklas är kul, internet är en oändlig källa till ny inspiration och nya vinklar till skapandet. Jag vet inte vad nästa steg i utveckling efter scrappandet blir men jag tror inte resan är slut ännu...

Vad betyder skapandet för dig?
Skapandet för mig är glädje och avslappning, ett sätt att bara vara, att få koppla bort alla tankar och bara vara. Jag är en av dom som inte scrappar för att bevara minnen (det råkar bara vara en bonus). Jag scrappar för att jag mår bra när jag skapar. Jag behöver det för att ladda om mina batterier och hitta ny energi. Skapandet är lite som terapi.

Vilka är dina styrkor som scrappare?
Jag tror att det är att jag inte tänker. Det gör mig fullkomligt orädd i mitt skapande. Jag är inte rädd för att blanda olika färger och material eller tillverkare. Jag brukar säga att jag bara "smackar på" .. för det är så det känns. Jag går på känsla och bara hivar på grejer. Det är väl särskilt bra när man kletar mycket med färg då det är ett väldigt, okontrollerbart medium i scrapsammanhang. Det blir lätt "misstag" d.v.s färgen hamnar inte där man tänkt kanske.Då är det ganska bra att man inte har tänkt så mycket för då blir det ju inget misstag. Go with the flow liksom. Låt skapandet ta sin egen väg och häng med bara. Det är jag bra på!

Favoritfärger och produkter?
Det är ingen större hemlighet att jag gillar starka klara färger, gärna tillsammans. De mest gångbara är turkos och orange. Men även gul, lime och rosa är stora favoriter. Jag gillar glada färger helt enkelt, som en godispåse! Det hör såklart ihop med mina favoritprodukter, all slags färg. Jag har svårt att skapa utan mitt gesso, det är en bra grund till det mesta. Sen blir det mycket mist och stains och akrylfärg, all färg helt enkelt. Mina favoritmister är Shimmerz coloringz, de är riktigt starka och klara.. och i tjusiga färger!

Vad gillar du med att skapa efter skisser?
Jag gillar att skapa efter skisser av två anledningar. Nummer 1 så är det en perfekt kickstart. Det är det där med en tom sida, ett orört cardstock. Vad i hela fridens namn ska jag göra med det. Då är en skiss den där perfekta lilla inspirationen som får en att komma igång, få idéer, hitta en riktning. Särskilt för mig som faktiskt inte utgår från fotot när jag skapar, det väljer jag sist, så då kan det vara extra svårt att komma igång ibland. Nummer 2, det är en utmaning ibland, att ha en skiss att utgå ifrån men sedan ska man anpassa den till att passa en själv, men ändå inom ramen. Jag tycker det är bra kreativ träning!

Skissen:


Malins härliga tolkning:
Regler:
Du skapar antingen ett kort eller en layout efter skissen nedan.
När du är klar lägger du upp den i din blogg och länkar bilden hit. Du måste länka till just det inlägget där du visar ditt nya alster och inte bara till din blogg. Klicka på din överskrift till det inlägget och kopiera av adressen. Detta är direktlänken till rätt alster.
Har du ingen blogg kan du maila ditt bidrag till lillblommanskapar@gmail.com.

Du får vrida och vända på skissen, ta bort och lägga till men det skall synas att du utgått från skissen. Ditt alster skall också vara skapad just för detta tillfälle och endast till denna tävling.

Denna gången kommer Jag, Mahlin och Karin utse vinnaren. Juryns beslut kan inte överklagas.

Du har till och med den 31/5 på dig att skapa och länka. Vinnarens alster publiceras första veckan i maj här i bloggen.

OBS! Denna månad använder vi oss av InLinkz så blir det lite lättare att kika in hos alla och för oss domare.

1 kommentar:

  1. Hej!
    Tack för ännu en rolig skiss!
    Kommer nog plocka fram och använda den någon mer gång.

    -Mia

    SvaraRadera